Program

 • Retail2021 program

  12. juni 2019

 • Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, gør status på dansk detail, og ridser kort de overordnede tendenser op for branchen. Detailbranchen ændrer sig så hurtigt i disse år, at det kan være svært at vurdere hvilke nyheder der mest af alt er gimmicks, og hvilke der kommer til at ændre grundlæggende ved forbrugernes indkøbsvaner. Hvor ser vi de største ændringer? Hvad driver dem? Og hvad betyder det for branchen?
  Where
  Plenum – Børssalen

 • Forbrugerne bruger mobilen mere end nogensinde før, og er blevet mere utålmodige med de brands og forretninger, de interagerer med. Hør hvilke nye krav det stiller til forretningerne, og hvordan retailere verden over har transformeret deres kundeinteraktioner ved hjælp af blandt andet AI, visuelle søgninger, IoT, VR/AR og personalisering. Mød også Samsøe & Samsøes e-handelsdirektør, Jesper Arvidsson, som vil tale om virksomhedens digitale transformation gennem de seneste år.
  Digitale kundeoplevelser
  Forbrugeradfærd
  Where
  Plenum - Børssalen

 • Matas lancerede sidste år det største investeringsprogram i butikskædens historie på 600 mio. kr. over de næste 5 år – herunder en større satsning på det digitale område. Hør Matas' e-handelsdirektør fortælle om de foreløbige erfaringer, og hvordan det går med ambitionen om at blive "ubestridt digital markedsleder” inden for sit felt og modernisere den velkendte butikskæde. Hvilke udfordringer opstår der, når man eksempelvis giver sig i kast med samme dags-levering og andre krævende tiltag?
  Digitale kundeoplevelser
  Forretningsmodeller
  Fragt & logistik
  Where
  Plenum - Børssalen

 • Wallgreen Boots Alliance, Best Buy, Marks & Spencer, The Home Depot, Walmart, Proctor & Gamble har alle én ting til fælles: De kæmper aktivt for at møde kunden lige præcist dér, hvor det giver allermest mening med de produkter og services, der lige nu og her er relevante for den enkelte. Den eneste måde at opnå en sådan tårnhøj standard på er ved at arbejde strategisk med Master Data Management. Det gør verdens største og mest innovative detailkæder i deres datadrevne forretningsudvikling – hvad enten det handler om produktdata (PIM), kundedata, lokationsdata, leverandørdata eller ligefrem styring af produktudvikling (Product Lifecycle Management/PLM). Niels Stenfeldt deler sine erfaringer med datadreven retail-succes med inspirerende eksempler og helt konkrete innovations-initiativer, der sagtens kan implementeres af danske kæder med det samme.
  Digitale kundeoplevelser
  Where
  Plenum - Børssalen

 • Hvis du skal have succes som e-handler, skal du formå at give dine kunder mere end bare muligheden for at købe varer i din webshop. Du skal gøre købet til en oplevelse, der beriger, overbeviser og overrasker dine kunder. I indlægget her får du inspiration til, hvordan du kan arbejde med at skabe købsoplevelser, der giver den helt rigtige værdi for dine kunder på de helt rigtige tidpunkter. Samtidig får du konkrete eksempler fra danske og udenlandske e-handlere, som har formået at skabe unikke og værdifulde købsoplevelser, der kobler e-handel med den fysiske verden.
  Digitale kundeoplevelser
  Where
  Spor 1: Børssalen

 • Det er svært for danske e-handlere at lykkes i udlandet. Medmindre du har ekstraordinære produkter, priser eller leveringsvilkår, kan du ikke få kunder i nye markeder ved at gøre det samme som dine konkurrenter. I oplægget giver Max Riis Christensen sit bud på, hvordan man i stedet kan adskille sig og vinde fodfæste på nye markeder. Få blandt andet indsigt i, hvordan man griber markedsføring an i nye lande, opnår en god forståelse af kunderne og udvikler en metode til at udvikle, prioritere og teste nye idéer af i højt tempo. Og så vil han løfte sløret for flere enkle marketing-aktiviteter, der ofte glemmes — selvom de kan gøre en forskel.
  Digitale kundeoplevelser
  Digitale markedspladser
  E-eksport
  Marketing
  Where
  Spor 2: Biblioteket

 • Som led i kundeoplevelsen er den rigtige pris på varerne vigtig for nutidens forbrugere. Er prisen personlig til den enkelte forbruger, og påvirkes den af forbrugernes personlige valg på tværs af alle touch point, så er det oplevelsen bliver relevant, nærværende og personlig og skaber fundamentet for loyalitet og mersalg. Det er essentielt for butikkerne, at de giver kunderne intelligente, personificerede tilbud på rette tid og sted og på tværs af alle tænkelige salgskanaler. Hør hvordan ”realtime” prissætning indtager de første butikker.
  Digitale kundeoplevelser
  Forretningsmodeller
  Where
  Spor 1: Børssalen

 • Nutidens fokus for mange retailere er at forbedre kundeoplevelsen fra A-Z – i håb om at skabe loyalitet og bevare deres markedsposition. Men det er de færreste retailere, der fokuserer på den del af kundeoplevelsen, der ligger efter betaling har fundet sted. For at få et bedre indblik i den del af kundeoplevelsen, har Valitor i foråret 2019 udarbejdet en APEX-research rapporten med udgangspunkt i en undersøgelse af over 2.000 forbrugere. APEX står for ”After Payment Emotional Experience”, og giver et indblik i hvordan forbrugerne oplever blandt andet retur-processer og markedsføring efter køb. Bettina Thorkelin tager os igennem konklusionerne fra undersøgelsen og kommer med nogle bud på, hvordan retailerne kan give kunderne en bedre efterkøbs-oplevelse.
  Digitale kundeoplevelser
  Forbrugeradfærd
  Marketing
  Where
  Spor 2: Biblioteket

 • Fri fragt, samme dags-levering og Amazon Prime, der står og ånder os i nakken. Hvordan ser forbrugernes forventninger ud til fragten i dag, og hvad kan man gøre for at blive mere konkurrencedygtig på logistik-området? Hør hvilke muligheder og udfordringer der opstår, når man — ligesom Matas og Saxo.com — forsøger at sætte turbo på fragten og levere pakker til kunderne samme dag. Og bliv klogere på, hvad der kræves for at omstille forretningen til forbrugernes forventninger i dag.
  Forretningsmodeller
  Fragt & logistik
  Where
  Spor 1: Børssalen

 • Mange er kun lige kommet i gang med Amazon. Men hvilket potentiale rummer platformen egentlig på sigt, og hvordan får man smurt vækstmotoren? Kom med ind i maskinrummet hos den danske høretelefon-producent Jabra, og hør hvordan Amazon på få er blevet firmaets suverænt største salgskanal 2019. Brian Andersen vil dele ud af sine fejltagelser og dyrtkøbte erfaringer undervejs og vise, hvorfor Jabra investerer 50 millioner kroner om året på annoncering via Amazon. Han vil desuden give sit bud på, hvordan man skaber en effektiv global salgsindsats via Amazon ved hjælp af en særlig pyramidemodel, der hjælper med at prioritere tiltag på platformen.
  Digitale markedspladser
  E-eksport
  Marketing
  Where
  Spor 2: Biblioteket

 • Nutidens retailere skal kunne understøtte muligheden for at forbrugerne kan handle online og returnere i en fysisk butik. De skal også kunne understøtte lokale og internationale betalingsmetoder og kunne lave personificeret markedsføring. Og mest af alt vil det være en kæmpe fordel hvis betalinger på tværs af kanaler og metoder kunne afstemmes automatisk. For slutkunden betyder det en gnidningsfri købsprocess med muligheden for at anvende den betalingsmetode man foretrækker på tværs af landegrænser og kanaler. Johnny tager os igennem hvad omni-channel betyder og hvordan moderne betalingsløsninger kan understøtte det.
  Betalinger
  Marketing
  Where
  Plenum - Børssalen

 • “Hidden Disruption” er et hidtil uset fænomen, som ifølge Eva Steensig er en langt større trussel for både virksomheder og organisationer end den teknologiske disruption, alle fokuserer på. Hidden disruption er et resultat af ændringer i adfærdsmønstre blandt mennesker — de foregår lydløst og begynder som svage signaler, ingen tager notits af. Til gengæld kan de ramme forretningen hårdt, når de slår igennem. I indlægget vil sociologen involvere deltagerne aktivt i en metode, der lærer dig at se og forstå adfærdsmønstrene og elske forandringer i al deres kompleksitet — frem for at blive et offer for hidden disruption. Hun vil desuden præsentere en række cases og eksempler fra ind- og udland.
  Forbrugeradfærd
  Forretningsmodeller
  Marketing
  Where
  Plenum - Børssalen

 • På 10 år har Zalando udviklet sig fra at være en start-up til Europas førende online destination for mode og livsstil med mere end 26 millioner aktive kunder i 17 markeder på tværs af Europa. Samtidig er Zalando er gået fra at være en onlineforhandler til en platform; et økosystem, der forbinder alle relevante aktører i modebranchen, herunder brands, kunder, stylister og detailbutikker. I denne præsentation vil David komme med et perspektiv på, hvad der har gjort Zalando til en førende onlinespiller i Europe, samt hvad der skal til for at forblive relevant fremadrettet for den stadig mere kritiske forbruger. Fokus vil være på personalisering, digitale løsninger og dynamikken mellem offline og online.
  Digitale kundeoplevelser
  Forbrugeradfærd
  Forretningsmodeller
  Where
  Plenum - Børssalen

 • Hvorfor har vi ikke flere store danske e-handelssucceser i udlandet? Og hvordan overvinder vi barriererne for at bryde ud over grænserne? Det kan du blive klogere på i selskab med debatpanelet, der både vil diskutere, hvor de største muligheder lige nu er for at skabe sig en solid e-handelsforretning i udlandet — og finder den rette balance mellem at udnytte globale online markedspladser som Amazon uden at give køb på det nære forhold til kunderne.
  Digitale markedspladser
  E-eksport
  Forbrugeradfærd
  Forretningsmodeller
  Where
  Plenum - Børssalen